E-mail: contact@cvartet.ro     TEL: 0751 088 833

Cvartet Arpeggione - Intrebari Frecvente

De ce să alegeţi un Cvartet de Coarde?

Cvartetul de coarde, constând din două viori, o violă şi un violoncel, este cea mai raspandita formatie camerală şi are cel mai mare repertoriu dintre toate, permiţând clienţilor să aleagă cea mai bună opţiune a muzicii pentru evenimentul lor. De la melodiile secolului al XVI-lea, prin Barocul energic al lui Vivaldi şi J.S. Bach, la nestematele muzicii clasice Mozart şi Haydn, pănâ la melodiile familiare ale celor mai populare spectacole, repertoriul extins al Cvartetului Arpeggione va fi pe placul tuturor.

 

Ce avantaje am dacă rezerv Cvartetul Arpeggione?

Înfiinţat în 2001, Cvartetul Arpeggione este cel mai renumit cvartet de muzică de divertisment, clasica si cafe-concert. In cei 8 ani de activitate fetele au cantat la peste 1000 de evenimente, recepţii, nunti şi petreceri private. Repertoriul lor muzical, constând din mai mult de 300 de piese, este cel mai cuprinzător şi bine organizat de pe piata de profil şi conţine multe aranjamente unice pentru cvartet de coarde, ce nu pot fi regăsite în altă parte. Putem aranja, la cererea dvs aproape orice melodie, de la The Beatles la Andrea Bocelli şi nu numai.

 

Ce instrumente se regăsesc în Cvartetul Arpeggione?

Deşi orice combinaţie de patru instrumente cu coarde poate fi numită un cvartet, termenul de obicei denotă un ansamblu muzical constând din două viori, o violă şi un violoncel.

 

De ce un cvartet şi nu un trio sau un duo?

Un repertoriu mult mai amplu, o sonoritate mult mai bună …


Este necesar să aleg eu muzica pe care o va interpreta Cvartetul Arpeggione?

Nu este necesar să alegeţi în întregime repertoriul. Dacă ne daţi sugestie despre tipul de atmosferă pe care doriţi să-l creaţi utilizând câteva exemple, putem folosi experienţa noastră pentru a selecta restul muzicii.
Vă rugăm să consultaţi Repertoriul, ce furnizează numeroase exemple pentru fiecare gen muzical. Vom fi bucuroşi să vă sprijinim pe parcursul acestui proces de selecţie.


Membrele cvartetului de pe CD vor fi aceleaşi cu cele care vor interpreta la evenimentul meu?

Da. Membrele Cvartetului Arpeggione concertează din 2001 iar incepand din 2007 in aceasta formula fixa. În rare situaţii, una dintre membrele noastre poate fi înlocuita cu o alta muziciana care are o bogată experienţă de interpretare alături de noi şi ne cunoaşte foarte bine repertoriul.

 

Ce ţinută va avea Cvartetul Arpeggione?

Cele 4 membre vor purta rochii de seara deosebit de elegante, asortate in diverse nuante pentru a se incadra perfect in decorul evenimentului dumneavoastra, cu excepţia cazului când se solicită altfel.

 

De ce anume aveţi nevoie la locaţie?

Cvartetul are nevoie de 4 scaune fără braţe, un spaţiu de aproape 3 lăţime şi 2,5 metri lungime, iar dacă iluminatul este de foarte joasă intensitate (exŞ iluminat tip club disco), avem nevoie de o sursă de lumina pe o rază de maxim 3 metri. In cazul in care doriti sa cântăm cu instalaţie de sonorizare, avem nevoie de 4 microfoane cu stativ.

 

UNDE NE GASITI ?
Realizaţi concerte în aer liber?

Da. Singura noastră grijă este siguranţa instrumentelor noastre şi capacitatea de a asigura muzică de calitate. Aceasta înseamnă că spaţiul asigurat pentru cvartet trebuie să nu fie expus direct razelor solare puternice de vara, precipitaţiilor şi temperaturilor extreme (până în 32 grade Celsius vara si nu mai jos de 18 grade Celsius in anotimpul friguros) pentru a putea concerta corespunzător.

 

Dacă decid să rezerv cvartetul, voi primi un contract?

Da, veti primi un contract prin email si in original la sediul nostru sau prin curier, care va specifica data exactă, intervalul orar şi locaţia de rezervare, cât şi preţul asupra căruia s-a agreat.

 

Cu cât timp înainte ar trebui să rezervăm grupul?

Imediat ce vă decideţi că aţi dori să ne rezervaţi, daţi-ne un telefon sau e-mail. Primim solicitări cu câteva luni înainte pentru majoritatea evenimentelor dar şi unele de „ultim minut”. Imediat ce ati luat o decizie, cel mai bun mod de a vă asigura că suntem disponibili pentru dumneavoastră este de a ne rezerva imediat. Procedura de rezervare a unui anumit interval orar intr-o anumita zi este pe principiul: primul venit, primul servit. Asadar cu cat va decideti mai repede cu atat mai siguri veti fi in a va asigura prezenta noastra la evenimentul dvs.

 

Concertaţi atat la recepţii cât şi la nunti?

Da, adesea concertăm în timpul cocktail-urilor, cinelor, nuntilor sau al recepţiilor. Repertoriul nostru acoperă o gamă largă de stiluri muzicale, de la Barocul din secolul 17 la muzică modernă de spectacol. Este de asemenea disponibil un ansamblu de 8 membrii pentru a asigura atmosferă de dans la cea mai bună sonoritate. pentru mai multe informaţii apasati aici.


Când ar trebui să selectez muzica?

În general, ar trebui să ne consultăm cel puţin odată înaintea evenimentului, de preferat cu 30 zile inainte, in cazul in care aveti anumite piese pe care ati dori sa le interpretam.


Când vor ajunge muzicienii la evenimentul meu?

Muzicienii vor ajunge în mod normal cu 30 – 45 de minute înainte de ora de începere.

 

Aveti nevoie de o sursă de electricitate?

În general nu.

 

Este necesar să ne întâlnim personal pentru a planifica detaliile evenimentului?

Putem realiza aceasta dacă preferaţi, dar nu este necesar. Toate detaliile pot fi transmise prin telefon sau e-mail.

 

Dacă am o anumită piesă muzicală pe care o doresc interpretata la evenimentul meu?

Dacă avem acea lucrare in repertoriu, o vom interpreta cu cea mai mare placere pentru dumneavoastră. Dacă este posibil să aveţi compoziţiile muzicale dar este nevoie de realizarea unui aranjament pentru formula de cvartet, pentru aceasta se percepe un tarif suplimentar. Dacă suntem de părere că o anumită piesă nu se poate interpreta in aceasta formula, vă vom informa.